Opetus

Opetusta tarjotaan Kotkan Parkourliike ry:n jäsenille. JÄSENMAKSU maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Viikkotunnit  |  Lyhytkurssit  |  Leirit


Viikkotunnit | Syyskausi 2019

Syyskausi alkaa 26.8.2019. Ilmoittautuminen on käynnissä!

Taaperoparkour

105 €1,5-3-vuotiaat
 • Taapero ja aikuinen parkouraavat ja seikkailevat yhdessä. Ryhmät on tarkoitettu 1,5-3-vuotiaille lapsille, jotka kävelevät, mutta nuorempikin parkouraaja on tervetullut, jos kävelee ilman tukea.

Perheparkour

105 €3-6-vuotiaat
 • Perheparkour on tarkoitettu 3-6v. lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen ja parkourin perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä, tekniikkaharjoituksista ja esteradoista, joita lapset tekevät yhdessä vanhempiensa kanssa.

Lasten parkour

105 €1.-5.-luokkalaiset
 • Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.
 • Perusryhmiä kaikentasoisille parkouria harrastaville lapsille. Sopii myös aloittaville harrastajille.
 • Syventävä ryhmä motivoituneille pitempään parkouria harrastaneille, jotka kaipaavat lisähaastetta.

Nuorten parkour

110 €6.-9.-luokkalaiset
 • Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harrastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.
 • Perusryhmiä kaikentasoisille parkouria harrastaville nuorille.
 • Syventävä ryhmä motivoituneille pitempään parkouria harrastaneille, jotka kaipaavat lisähaastetta.

Aikuisten parkour

110 €yli 15-vuotiaat
 • Ryhmä on tarkoitettu yli 15-vuotiaille harrastajille. Ryhmässä kertaillaan parkourin perustaitoja, ja opetellaan edistyneempiä tekniikoita jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi treenataan parkouria tukevia ominaisuuksia kuten lihaskuntoa. Ryhmässä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen. Uusille harrastajille suositellaan Peruskurssia ennen tätä ryhmää.

Kuntoparkour

100 €yli 15-vuotiaat
 • Parkouraajien lisäksi tunnit soveltuvat kaikille, jotka haluavat parantaa omaa kuntoaan. Tunneille osallistuminen ei vaadi kovaa pohjakuntoa. Jokaisesta harjoituksesta löytyy jokaisen kunnolle sopiva versio. Ryhmä keskittyy toiminnalliseen lihaskunto- ja kehonhuoltoharjoitteluun, jossa käytetään parkourin ja kehonpainon lisäksi erilaisia välineitä kuten kahvakuulia. Lihaskunto- ja voimaharjoittelun lisäksi tunnilla kehitetään esimerkiksi tasapainoa ja notkeutta. Parkoursalin välineistö mahdollistaa monipuolisen ja hauskan tavan kehittää omaa kuntoa sekä opettaa harjoittelijoita liikkumaan ja kehittämään motorisia taitojaan.

Lasten tai nuorten Tramppa

105 €3.-9.-luokkalaiset
 • Trampoliiniryhmissä harjoitellaan jokaisen omalle taitotasolle sopivia temppuja isolla, turvallisella trampoliinilla, sekä trampoliinilta pehmusteille. Hauskanpitoa unohtamatta opetellaan pomppaamaan oikein, sekä tekemään hyppyjä teknisesti oikeaoppisesti. Harjoituksiin kuuluu aina myös oheisharjoittelua. Ryhmiin ei vaadita aiempaa kokemusta trampalla temppuilusta.

Lyhytkurssit

Aikuisten Peruskurssi

45 €10.9.-8.10. Tiistaisin klo 19.45-21.00 parkoursalissa.
  Kurssin kuvaus
 • Peruskurssit on tarkoitettu aikuisille (yli 15-v), joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta parkourista. Peruskurssit sopivat myös kertausta haluaville harrastajille. Kursseilla karistetaan ennakkoluuloja parkourista ja omasta liikkumisesta harjoittelemalla parkourin perustekniikoita kunkin oman tason mukaisesti. Peruskursseilla tutustutaan myös lajinomaiseen lihaskuntoharjoitteluun.

Veetin volttikurssi

20 €ma 20.5.-ti 21.5. klo 19-20
  Kurssin kuvaus
 • Volttikurssi on tarkoitettu 9-vuotiaille ja sitä vanhemmille harrastajille (myös aikuisille). Volttikurssilla opetellaan etu- ja takaperinvolttia. Kurssille ei ole lähtötasovaatimuksia. Jokaiselle asetetaan lähtötason mukainen tavoite. Harjoittelun apuna käytetään trampoliinia, volttimonttua ja ilmavolttirataa, mutta tavoitteena on kuitenkin opetella tekniikkaa, jolla voltin pystyy tekemään tasaisella maalla sekä valmiutta itsenäiseen harjoitteluun kohti tavoitetta.

Viikkotunnit  |  Lyhytkurssit  |  Leirit